top of page

Stap voor stap begeleiding

Als mediator begeleid ik ouders - getrouwd of ongehuwd samenwonend - bij hun scheiding. Mijn praktijk zit in Amsterdam Zuid, maar ik kan ook bij jullie thuis komen, of op welke voor jullie geschikte locatie dan ook. 

Ik begeleid jullie stap voor stap door het hele scheidingsproces. Van het begin tot het eind. Zowel in het emotionele stuk, als in het juridische en het financiële proces. 

Waar nodig en gewenst werk ik samen met andere professionals, zoals financieel / fiscaal adviseurs en/of een kindertherapeut of kindbehartiger. En - wanneer het gaat om een huwelijk - met een vaste advocaat, die de echtscheidingsbeschikking inschrijft bij de rechtbank. 

Ik zie het als mijn missie om ouders in hun scheiding op zo'n manier te begeleiden dat er uiteindelijk duidelijke en werkbare afspraken op papier komen. Afspraken die de basis vormen voor een goede samenwerking als ouders en waarin de belangen van alle betrokkenen aan bod zijn gekomen. Met het belang van de kinderen voorop. 

Kennismakingsgesprek

Wanneer je contact met mij opneemt kunnen we, als het goed voelt, een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt maximaal 2 uur. Ik hanteer hiervoor een vast 'instaptarief' van 90 euro (inclusief BTW) per partij. 

In dit eerste gesprek kijken we samen of het 'klikt' en neem ik de te maken stappen met jullie door. Dan beslissen jullie of jullie het scheidingsproces door mij willen laten begeleiden en maken we alvast een begin met de mediation.

De voordelen van mediation 

Door middel van mediation bedenk je samen oplossingen, met hulp van een onafhankelijk persoon, de mediator. Een mediator neemt geen standpunt in, zoals een rechter of advocaat. Jullie bedenken zelf afspraken en nemen zelf de beslissingen. De mediator begeleidt het proces en helpt bij het vinden van oplossingen die voor alle betrokkenen acceptabel zijn. Mediation is vertrouwelijk: niets wat besproken is komt naar buiten. Mediation is vrijwillig, je kunt er altijd uit stappen. Mediation kost minder tijd dan een rechtszaak of juridische procedure. 

Kosten

Mijn kosten zijn € 181,50 per uur, inclusief BTW. Voor een schiptraject geldt een lager tarief (zie onder het tabje Schip-aanpak)

Als je beneden een bepaalde inkomensgrens valt, kan je in aanmerking komen voor een een subsidieregeling. De subsidie vraag ik voor je aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als je in aanmerking komt voor subsidie, betaal je uitsluitend éénmalig een eigen bijdrage (afhankelijk van de hoogte van je inkomen). Zie de website www.rechtsbijstand.nl om te kijken of u in aanmerking kunt komen voor deze subsidie.

bottom of page