top of page

Over mij

Mijn visie

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, die met veel emoties gepaard gaat. En een scheiding is natuurlijk nooit voor niets. Er zijn vaak grote verschillen in  meningen en uitgangs-punten, die soms heftige conflicten kunnen veroorzaken. 

 

Mijn mening is dat die verschillen er mogen zijn. Meestal geldt immers: Hoe groter de kloof, hoe mooier de bruggen. Wel is het van groot belang dat er, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, goede werkbare afspraken worden gemaakt. Soms lijkt dat onmogelijk, omdat de verschillen zó groot zijn. Mijn ervaring is dat ouders, ondanks de verschillen en conflicten, en de emoties die daarvan het gevolg zijn, uiteindelijk vaak toch samen tot goede en werkbare oplossingen kunnen komen.

Wie ben ik

Ik ben Willemijn Hengeveld. In de eerste plaats moeder van twee kinderen. Ik ben afgestudeerd in notarieel en Nederlands recht en heb in het verleden als jurist gewerkt bij verschillende organisaties. 

In 2011 ben ik zelf gescheiden van de vader van mijn dochter (van toen 4 jaar). In die tijd is bij mij de behoefte ontstaan om ouders en kinderen te helpen, die deze moeilijke periode moeten doormaken. Ik heb ervaren dat het erg fijn is om, in de wirwar van emoties en zaken die moeten worden geregeld, te worden bijgestaan door iemand die structuur biedt. Iemand die weet wat je te wachten staat op juridisch vlak maar vooral ook iemand die begrijpt waar je emotioneel doorheen gaat. 

Naast MfN registermediator ben ik gecertificeerd familie mediator. Verder heb ik in de afgelopen jaren verschillende specialisatie-opleidingen gevolgd op het gebied van  kinderen en scheidingen. De rol van mediator past goed bij mij als persoon. Mensen zijn snel met mij vertrouwd en ervaren mij als rustig en een goede luisteraar. Meelevend maar praktisch en oplossingsgericht. 

MfN registermediator

Het MfN-register (vroeger NMI-register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. MfN-registermediators zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan bepaalde kwalitetiseisen en werken onder vastgestelde voorwaarden. Naast MfN registermediator ben ik gecertificeerd familie mediator.

“Willemijn heeft ons door deze toch al vervelende periode op een hele prettige manier bijgestaan. Waarbij ze goed aanvoelde waar we naartoe wilden en ook waar we aan toe waren. Rustig, professioneel, meegaand en sociaal betrokken zijn woorden die mij direct te binnen schieten als ik aan
Willemijn terugdenk. Ons ouderschaps-plan biedt een goed handvat voor de toekomst naar onze kinderen toe.” Wouter, vader van 3.
“Ik ben je superdankbaar voor je hulp. Er kwam bij ons allebei erg veel los in de eerste gesprekken :-) Het was vooral fijn dat het stuk van de kinderen eerst is afgerond, helemaal los van het financiële gedeelte. Op die manier gingen we ook veel 'zuiverder' dat financiële stuk in”. Dunya, moeder van 2.
bottom of page